Home   ›   Winkel displays

Winkel display

Maatwerk winkel display nodig? Als je op zoek bent naar een effectieve manier om producten in je winkel te presenteren, ben je bij XCJ aan het juiste adres. Een goed ontworpen en strategisch geplaatste winkel display trekt de aandacht van je klanten en kan hun koopgedrag positief beïnvloeden. Ons team van ervaren POS professionals staat voor je klaar en neemt je graag mee in het ontwikkelen van een product display waarin je merkidentiteit goed naar voren komt. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bel me terug

Winkel display: krachtig marketinginstrument

Een winkel display is veel meer dan een display om producten in te zetten. Een winkel display, ook wel product display genoemd, is een krachtig marketinginstrument dat je kunt inzetten om de aandacht van klanten te trekken en hen te verleiden tot het maken van een aankoop. Een winkel display plaats je op een plek in de winkel waar veel klanten langslopen. Dit kan vlakbij de ingang zijn, zodat mensen vanaf buiten het display kunnen zien. Maar ook vlakbij de kassa is een product display een geschikte oplossing.

Het belang van een winkel display

Enkele redenen waarom een goed ontworpen winkel display van groot belang is:

Trekt de aandacht

Een opvallend winkel display trekt de aandacht van voorbijgangers en maakt hen nieuwsgierig naar wat je als winkel te bieden hebt. Door gebruik te maken van visuele elementen zoals kleuren en vormen, wek je de interesse van potentiële klanten en leidt je hen als het ware naar je producten.

Verhoogt de merkbekendheid

Een goed ontworpen product display helpt ook bij het versterken van je merkidentiteit. Door je logo, merkkleuren en slogans op te nemen in het display, creëer je een consistente merkbeleving en vergroot je de herkenbaarheid van je merk bij het publiek.

Stimuleert impulsaankopen

Winkeldisplays zijn uiterst geschikt om impulsaankopen te stimuleren. Door producten op een aantrekkelijke en verleidelijke manier te presenteren, kun je potentiële klanten overhalen om iets te kopen. Dit kan leiden tot een verhoging van de omzet en winstgevendheid.

 1. Contact

  Op zoek naar hoogwaardige displays? Daar kunnen wij u mee helpen. Via het contactformulier maakt u eenvoudig uw interesse kenbaar. Wij nemen contact met u op en en horen graag uw wensen aan voor volledig op maat gemaakte displays.

 2. Design

  Aan de hand van uw briefing gaan wij aan de slag. Op basis van uw input maken wij een ontwerp, dat past bij uw merk, bedrijf en product.

 3. Offerte

  Tevreden over het design? Dan maken wij op basis hiervan een offerte.

 4. Eerste sample

  Wij maken een eerste, daadwerkelijk model. Als u tevreden bent starten wij met de productie van de rest. Van ontwerp tot fullfilment en handling, XCJ heeft alles in eigen beheer.

 5. Levering

  Als alle displays gereed zijn, worden deze afgeleverd. Nu kunt u op hoogwaardige wijze uw producten promoten.

Verschillende soorten winkeldisplays

Er zijn verschillende soorten winkeldisplays die je kunt gebruiken, afhankelijk van je producten en de ruimte in je winkel. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Vitrines: vitrines zijn perfect voor het presenteren van waardevolle en kwetsbare producten, zoals sieraden, horloges of elektronica. Ze bieden niet alleen bescherming, maar creëren ook een gevoel van exclusiviteit en luxe.
 • Schapdisplays: deze displays zijn ideaal voor het tonen van kleinere producten, zoals cosmetica, snoepgoed of accessoires. Plaats ze op schappen, toonbanken of bij de kassa om de aandacht van klanten te trekken.
 • Staande displays: dit zijn vrijstaande displays die vaak in het midden van de winkel worden geplaatst. Ze zijn perfect voor het presenteren van seizoensgebonden producten, nieuwe collecties of speciale aanbiedingen. Door hun prominente plaats in de winkel trekken ze de aandacht van klanten.

Creëer een visueel uitnodigende winkelomgeving

Een display winkel is een winkelomgeving waarin de presentatie van producten centraal staat. Het doel is om een visueel aantrekkelijke en uitnodigende sfeer te creëren die klanten aantrekt en hen inspireert om te verkennen en te kopen. Door te investeren en gebruik te maken van goed geplaatste displays, opvallende signing en een doordachte indeling, biedt je je klanten een unieke winkelervaring.

Bij XCJ helpen je graag met het creëren van een strategisch ontworpen product display waarmee je de unieke kenmerken van je producten benadrukt en hun waarde overbrengt naar potentiële kopers. Of het nu gaat om een toonbankdisplay, vloerdisplay of een counterdisplay, het creëren van een visueel aantrekkelijke presentatie is van groot belang. Denk aan het gebruik van kleurrijke achtergronden, materiaal zoals karton of metaal, goed geplaatste verlichting en aantrekkelijke product opstellingen om de interesse van klanten te wekken en hun koopintentie te vergroten.

Neem contact met ons op

Winkel display compleet op maat laten ontwerpen? Of wil je meer informatie ontvangen? Vertrouw op de expertise van XCJ en neem vandaag nog contact met ons op voor een effectieve presentatie van je producten. Dan helpen we je graag verder. Je kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen, een e-mail te sturen naar info@xcj.nl of direct naar +31 (0)55 578 61 29 te bellen.

Portfolio

A.Vogel Hotspot Vrouw

A .Vogel menstruatie- en overgangsproducten. Deze “Hotspotdisplay” staat in het schap bij Kruidvat. Door de rechte…

Lees verder

Voor wie wij produceren

Zie hier een aantal van onze opdrachtgevers waarvoor wij displays ontwerpen en produceren.

Wat zijn winkeldisplays en hoe dragen ze bij aan de winkelervaring?

Winkeldisplays zijn visuele presentaties van producten in een winkelomgeving. Ze variëren van schappen en rekken tot opvallende presentaties in gangpaden. Deze displays zijn essentieel om de winkelervaring te verbeteren door producten aantrekkelijk te presenteren en klanten te helpen bij het vinden van wat ze nodig hebben.

Zijn er specifieke types winkeldisplays voor verschillende soorten winkels?

Ja, winkeldisplays kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften en lay-out van verschillende soorten winkels. Of het nu gaat om supermarkten, boetieks, elektronica winkels of andere retailers, er zijn diverse display opties beschikbaar om de productpresentatie te optimaliseren.

Hoe kan ik de effectiviteit van mijn winkeldisplays meten?

De effectiviteit van winkeldisplays kan worden gemeten aan de hand van verschillende factoren, zoals verkoopcijfers, klantinteractie en merkbekendheid. Door het gebruik van point-of-sale-analyses, enquêtes of zelfs directe feedback van klanten, kunt u beoordelen hoe goed uw displays presteren en indien nodig aanpassingen maken.

Zijn er duurzame opties beschikbaar voor winkeldisplays?

Ja, duurzaamheid is een groeiende focus in de retailsector, en er zijn duurzame opties beschikbaar voor winkeldisplays. Fabrikanten bieden materialen en ontwerpen die milieuvriendelijk zijn, zoals gerecyclede materialen en displays die herbruikbaar zijn. Het is de moeite waard om bij de aanschaf van displays te informeren naar duurzame alternatieven.