Home   ›   FSC Keurmerk voor XCJ

FSC Keurmerk voor XCJ

XCJ reclameproductie is vanaf nu gecertificeerd voor het onafhankelijke non-profit Forest Stewardship Council® (FSC®).Het FSC logo verzekert dat het hout gebruikt voor de geproduceerde massief en golfkartonnen displays van XCJ reclameproductie, uit verantwoord bosbeheer afkomstig is. Hiervoor stelt FSC een aantal principes en criteria op het gebied van zorg voor het milieu, sociaal bewustzijn en economische draagkracht.

Toch kunnen we nog niet ál onze displays FSC gecertificeerd uitleveren. Een tweetal leveranciers van XCJ werken er de komende periode aan om eveneens FSC gecertificeerd te worden. Daarmee ontstaat de noodzakelijke gesloten keten van FSC gecertificeerde bedrijven die het voor XCJ mogelijk maakt ál ons drukwerk, karton vul en verpakkingsmateriaal als FSC gecertificeerd uit te leveren en daarmee onze kartonnen POS materialen te voorzien van het FSC keurmerk. We verwachten dat onze leveranciers eind januari tot uiterlijk medio februari nog bezig zijn met het behalen van het FSC certificaat.

Forest Stewardship Council® (FSC®) is een internationale non-profit organisatie die duurzaam en verantwoordelijk bosbeheer garandeert. De FSC certificering staat garant voor verantwoord bosbeheer dat voldoet aan een aantal principes en criteria op het gebied van zorg voor het milieu, sociaal bewustzijn en economische draagkracht. Iedereen die verantwoordelijk is voor de houtkap moet onder andere de rechten van werknemers en de inheemse bewoners respecteren, aan de lokale wetgeving voldoen en meewerken aan de instandhouding van de natuurlijke bossen. Door een strenge controle op de gehele productieketen, van oogst tot eindproduct, is de koper van een product met FSC keurmerk verzekerd dat het toegepaste hout een verantwoord beheerde afkomst heeft.

Over XCJ reclameproductie
XCJ “Reclameproductie” is in 2006 opgericht als bureau voor de productie van display, verpakking en promotiemateriaal. Ons motto is: “wat we bedenken kunnen we produceren en niet geheel onbelangrijk; “concurrerend produceren”. Dat maken we tot op de dag van vandaag nog steeds waar. Bij de ontwikkeling van POS-materiaal houden we al rekening met plaatsingsmogelijkheden, vul- en verzendmogelijkheden. Op verzoek van onze afnemers zijn we in 2012 gestart met XCJ Fulfillment en handling. Momenteel wordt ongeveer 70% van ons POS, verpakkings- en promotiemateriaal verwerkt in Hasselt.Een unieke combinatie waarbij we vanaf het begin van het proces; ‘de creatie’ zorgen dat er betaalbaar én inzetbaar instore promotie- en verpakkingsmateriaal ontstaat. We begeleiden het proces na productie met het opzetten, samenstellen, afvullen en desgewenst tot en met de distributie daarvan.

Daarmee onderscheiden ons vooral in éénvoud, gemak, prijs, snelheid én capaciteit. Voor ons geen uitdaging te groot.XCJ reclameproductie is FSC® gecertificeerd onder het nummer SCS-COC-000652-AKVVraag naar onze gecertificeerde producten.”